KRT félig függesztett rövidtárcsa

A KÜHNE KRT rövidtárcsa gépcsalád alkalmas tarlóhántásra, szántás-elmunkálásra, magágyelőkészítésre, valamint a talajfelszín lezárására. A rövidtárcsa féligfüggesztett kivitelű 5 és 6 méter munkaszélességű kialakítású munkagép. A központi vázhoz csuklókkal kapcsolódó, hidraulikusan működtethető szárnykeretek jó talajkövetést biztosítanak, így a tárcsa sekély művelésre is alkalmas. A rövidtárcsán két sorban elhelyezett, egyedi csapágyazású, 510 mm átmérőjű tárcsalevelek találhatók. A tárcsaelemek egymáshoz képest 250 mm-re helyezkednek el, melyek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek, gondozást nem igényelnek. Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva állítócsavar segítségével oldalirányban mintegy 100 mm-t mozgatható, biztosítva ezzel a talajfelszín egyenletes átmunkálását. A KÜHNE rövidtárcsára szórvavető egység építhető, így a talajmegmunkálással együtt különböző aprómagok kijuttatása is elvégezhető

Henger típusok:

Csöves henger: egyszerű lehetőséget biztosít a munkagép mélységvezetésében és a talaj visszatömörítésében. A tömörítés a menetirányra merőleges. Kevésbé kötött és nedves talajokra ideális megoldás.

V-profilos henger: Erős vágó és aprító hatása miatt ideális a nehéz, rögös, nedves talajok visszatömörítésére. A profil biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben is a tömörítést. A hengerek sávosan dolgoznak, ellenállóak a felragadással és az eltömődéssel szemben.

D-D henger: Mély visszatömörítést a henger profilja és a nagy tömege szavatolja. Minden talajtípusra ideális megoldás. A központi zárt hengermagnak köszönhetően a henger nem hajlamos az eltömődésre és korlátozódik a talajba süllyedése. Alkalmas a mulcstechnológiás talajművelésre.

A központi vázhoz csuklókkal kapcsolódó, hidraulikusan működtethető szárnykeretek jó talajkövetést biztosítanak. A tárcsaelemek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek.
Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva oldalirányban mintegy 100 mm-t mozgatható. A KRT rövidtárcsa család három különböző típusú hengerrel rendelhető.
Típusnév Kühne KRT-5
Munkaszélesség 5000mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség10 - 14km/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma 40 db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.) 110 (150) kW (LE)
Tömeg 3850 kg
- Csöves hengerrrel 4330 kg
- "V" profilos hengerrel 4630 kg
- D-D hengerrel 4890 kg
Típusnév Kühne KRT-6
Munkaszélesség 6000 mm
Szállítási szélesség3000mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség10 - 14km/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma 48 db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)130 (180)kW (LE)
Tömeg4200kg
- Csöves hengerrrel4700kg
- "V" profilos hengerrel5060kg
- D-D hengerrel5320kg