KNU függesztett dupla "U" profilos elmunkáló

Az „U” -profilos elmunkáló berendezés, mely - a KÜHNE Nehéztárcsára fixen rögzített - egy központi hegesztett vázszerkezetből, valamint a hidraulikusan felcsukható szárnyelemekből áll. Az elmunkáló egység paralelkaros mechanizmussal kapcsolódik a vázszerkezethez. A teljes munkaszélességen belül a minél jobb keresztirányú talajkövetés érdekében, a 3 művelőegységre tagolt elmunkáló, és annak művelőegységei rugóelőfeszítéses állítómechanizmussal szabályozhatók, így fokozat nélkül állítható a munkamélység, és a talaj visszatömörítés ereje maximalizálható.

A két sorban elhelyezett, de egy egységbe épített elmunkáló henger mintegy 550 mm-es átmérőjű, 60 mm széles „U” szelvényekből áll. Munka közben a profil szelvénybe berakódó talaj érintkezik az elmunkálandó talajjal, így minimális a művelőelem kopás, és maximális a visszatömörítő hatás. A tárcsa és elmunkáló gépkapcsolat lehetővé teszi a még hatékonyabb és energiatakarékosabb talajművelést. A rögaprítás mellett részlegesen visszatömöríti a talajt, így növelve a vízháztartás kapacitást, csökkentve a talajeróziót.

A tárcsa és elmunkáló fix gépkapcsolásának köszönhetően könnyebb a vonulás, egyszerűbb a föld végi fordulás, azaz effektív nagyobb területteljesítménnyel számolhat.

Könnyű felszerelés utólag is!

Az „U” profilos elmunkáló berendezést a nehéztárcsa vázszerkezet hátsó lapjaira csavarokkal tudja rögzíteni, majd a hidraulikus szárnyműködtetést bekötni a tárcsa vázszerkezet hátsó részén erre a célra kialakított hidraulikus pontokra.

MŰSZAKI ADATOK
Típusjel
KNU-6,2
KNU 7,2
Munkaszélesség
mm
6660
7660
Szállítási szélesség
mm
3000
3000
Szállítási magasság
mm
3500
4000
Művelőelem osztás
mm
125
125
Tömeg
kg
2050
2200