KKL 1 egykéses középmélylazító

A KKL 1 típusú egykéses középmélylazító használata kedvező hatással van a talaj levegő- és vízgazdálkodására. Megszünteti az azonos mélységben végzett talajművelés hatására kialakuló záróréteget, az úgynevezett „eketalp betegséget”.

A művelőelem kialakítása lehetővé teszi a könnyed földbehatolást. A parabola kialakítású kés felszerelhető sima vagy szárnyas orrbetéttel, ami a művelés mélységében még intenzívebb talajlazítást végez. A lazítókés mögé szerelt vakonddrén a lazítókés mélységében henger alakú üreget húz a talajba. Az így kialakult csatorna tartós vízjáratot képez, kedvezően befolyásolva a talaj fizikai és kémiai állapotát.

A lazító függesztett kialakítású munkagép, függesztőrendszere szabványos második kategóriás hárompont függesztés. A lazítókésen 50 mm-enként elhelyezett furatok biztosítják a fokozatos és pontos munkamélység állítást.

A KKL 1 középmélylazító megszünteti az „eketalp betegséget”. A művelőelem kialakítása lehetővé teszi a könnyed földbehatolást.
A lazítókésen 50 mm-enként elhelyezett furatok lehetővé teszik a fokozatos mélységállítást. A parabola alakú lazítókésszár felszerelhető cserélhető élfelrakott lazítóékkel vagy szárnyas kapával.
TípusnévKühne KKL-1
Lazítószárny szélességemm
Fogásszélesség762-1010mm
Munkamélység500mm
Tömeg120kg
Munkasebesség4-8km/h
Szükségest traktor teljesítmény (min)37 (50)kW (LE)
TípusnévKühne KKL-1SZ
Lazítószárny szélessége300mm
Fogásszélesség762-1010mm
Munkamélység500mm
Tömeg120kg
Munkasebesség4-8km/h
Szükségest traktor teljesítmény (min)50 (70)kW (LE)