KRT függesztett rövidtárcsa

A KÜHNE függesztett rövidtárcsa gépcsalád alkalmas a talajfelszín fellazítására, tarlóhántásra, szántáselmunkálásra, magágyelőkészítésre, valamint a talajfelszín lezárására.

A rövidtárcsa hárompont függesztésű berendezés mely alkalmas ISO 2. és 3. kategóriájú erőgépekkel való üzemeltetésre.

A berendezés hegesztett vázszerkezetű, melyhez csuklókon keresztül hidraulikusan működtetett elmunkáló henger csatlakozik.

A rövidtárcsa első művelő eszköze a két sorban elhelyezett, egyedi csapágyazású, 510 mm átmérőjű tárcsalevelek találhatók. A tárcsaelemek egymáshoz képest 250 mm-re helyezkednek el, melyek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek, minimális gondozást igényelnek. Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva oldalirányban mintegy 60 mm-t mozgatható, biztosítva ezzel a talajfelszín egyenletes átmunkálását.

A második művelő elemsor a hidraulikus mélységállítású– különböző talajviszonyokhoz rendelhető – hengersor, melynek feladata kettős, egyrészt a talaj részleges visszatömörítése, másodsorban pedig a munkamélység biztosítása.

KÜHNE Henger típusok:

Csöves henger: egyszerű lehetőséget biztosít a munkagép mélységvezetésében és a talaj visszatömörítésében. A tömörítés a menetirányra merőleges. Kevésbé kötött és nedves talajokra ideális megoldás.

V-profilos henger: erős vágó és aprító hatása miatt ideális a nehéz, rögös, nedves talajok visszatömörítésére. A profil biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben is a tömörítést. A hengerek sávosan dolgoznak, ellenállóak a felragadással és az eltömődéssel szemben.

D-D henger: mély visszatömörítést a henger profilja és a nagy tömege szavatolja. Minden talajtípusra ideális megoldás. A központi zárt hengermagnak köszönhetően a henger nem hajlamos az eltömődésre és korlátozódik a talajba süllyedése. Alkalmas a mulcstechnológiás talajművelésre.

Típusnév Kühne KRT-3
Munkaszélesség 3000mm
Szállítási szélesség dobáshatárolókkal szerelve 3200mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség8 - 14km/h
Területteljesítmény1,8-2,7ha/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma24db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)88 (120)kW (LE)
Tömeg  
- Csöves hengerrrel1570kg
- "V" profilos hengerrel1758kg
- D-D hengerrel1880kg
Típusnév Kühne KRT-3
Munkaszélesség 4000mm
Szállítási szélesség dobáshatárolókkal szerelve 4200mm
Munkamélység (max.)150mm
Munkasebesség8 - 14km/h
Területteljesítmény2,4- 3,6ha/h
Tárcsalevél átmérő510mm
Tárcsalevelek száma32db
Tárcsalevelek osztása250mm
Szükséges traktor teljesítmény (min.)120 (165)kW (LE)
Tömeg  
- Csöves hengerrrel2000kg
- "V" profilos hengerrel2200kg
- D-D hengerrel2400kg